V četrtek, 12. maja 2016, smo v Mestni knjižnici Ljubljana organizirali valorizacijsko srečanje projekta. Da bi ga vključili v širši kontekst, smo ga organizirali v okviru praznovanja 20. obletnice servisa Borza dela, ki je glavni nosilec aktivnosti za brezposelne v naši knjižnici.

Srečanja so se udeležili predstavniki organizacij s področja izobraževanja, organizacij, ki delajo z brezposelnimi ter knjižnic. Že v povabilu smo gostom poslali povezavo do delovne verzije e-priročnika, da so si ga lahko ogledali in podali svoje mnenje v evalvacijskem vprašalniku. Rezultati valorizacijskih srečanj bodo osnova za poglavje o vplivu projekta na lokalno skupnost.

Udeleženci menijo, da so knjižnice dostopne širokemu krogu ljudi in zato lažje dosežejo brezposelne z aktivnostmi za izobraževanje in opolnomočenje. Vrednost sodelovanja s knjižnico vidijo med drugim v izmenjavi dobrih praks, povezovanju in sodelovanju v partnerski mreži.

 

Nekaj odzivov:
»Knjižnice imajo pomembno izobraževalno in združevalno funkcijo v lokalni skupnosti.«
»Knjižnica je bolj odprta za vse…«
»…ljudje s prihodom v knjižnico niso stigmatizirani.«

 

Srečanje je potekalo v prijetnem vzdušju. Pozitivni odzivi so nas zelo motivirali in nam potrdili, da delamo dobro, koristno in da bodo rezultati projekta uporabni tudi v prihodnosti.

Asics shoes | On Sale:Nike Air Force 1 Mid Just Do It BQ6474-100 , Idae 2021