Dobre projekte odlikuje trajnost, zato tudi po izteku projekta LinkINjob v Mestni knjižnici Ljubljana nadaljujemo z učnimi aktivnostmi za brezposelne. Tako smo jeseni 2016 nadaljevali z delavnicami, namenjenimi ciljni skupini brezposelnih žensk in podjetnic, (P)osebnost ženske v poslovnem svetu (prvič izvedena januarja 2016). Udeleženke so bile z delavnico zelo zadovoljne in so si želele nadaljevanja.

 

  

Podjetništvo je izziv, tako za žensko kot moškega, vendar pa se ženske srečujejo z več stereotipnimi prepričanji okolja in lastnimi omejevalnimi okviri. Na delavnici so se soočale s temi okviri in jih vsaka na svoj lasten način premagovale ali uporabile kot točko moči za uspeh. Delavnici v septembru 2016 (10 udeleženk) in oktobru 2016 (13 udeleženk) sta bili oblikovani na načelih vitkega podjetništva,  podjetnice so se seznanile z metodo oblikovanja podjetniške ideje kanvas. Novembra 2016 je na tretji delavnici 14 žensk predstavilo lastne podjetniške zgodbe.

 

Ideje dobijo obliko in kanvas se polni

 

Pričela se je oblikovati skupina žensk, ki se med seboj podpirajo in srečujejo izven okvira delavnice, kar je odličen dosežek same delavnice. Glede na odličen odziv v letu 2017 s temi delavnicami nadaljujemo. Nekatere ideje, ki so se porajale v skupinskem delu, so že bile udejanjene na mednarodnem projektu.

 

Po delavnici še druženje

 

Še nekaj odzivov udeleženk

Zakaj ste se udeležili delavnice:

Da spoznam sebe, da se najdem v osebnem življenju in da znam najti svojo strast v poslu.

 

Kaj vam je bilo na delavnici/izobraževanju všeč in bi želeli pohvaliti?

·       Všeč mi je, da se pokaže teorija v praksi. Še najbolj mi je všeč, da ni bilo obsojanja, ni »napačnih odgovorov«!

·      Sodelovanje, vzdušje, podporna energija, varno okolje, učenje, praktično uporabno znanje.

·         Praktični primeri iz svojega življenja s strani predavateljice in udeleženk.

·         Primeri iz prakse, ideje, naše delo in doprinos v delavnici, z lastnimi primeri.

 

Imate kakšno sporočilo za izvajalca in organizatorja (izboljšal/-a, predlagal/-a bi)?

Želela bi se udeležiti nadaljevanja teh delavnic. Če se opazujem doma pred začetkom delavnic, veliko bolj pogumno govorim o svojem stališču in o sebi. NIČ ni narobe z mano!

best shoes | Nike Air Force 1'07 Essential blanche et or femme - Chaussures Baskets femme - Gov