Ensimmäinen Suomessa järjestetty LinkinJob-opastus työttömille pidettiin keskiviikkona 4.11.2015 Tikkurilan kirjastossa. Opastukseen osallistui kymmenhenkinen maahanmuuttajaryhmä, ja opastus järjestettiin yhteistyössä Vantaan Nicehearts ry:n kanssa. Yhdistys järjestää toimintaa kaikenlaisille naisille, ja heillä on myös maahanmuuttajanaisille tarkoitettu ryhmä, joka kokoontuu säännöllisesti. Ryhmä on aiemminkin käyttänyt Tikkurilan kirjaston tarjoamia tiloja ja tietokoneita tvt-taitojen opetteluun.

Kaksituntisen opastuksen aikana käytiin läpi tekstinkäsittelyohjelmien perustoimontoja sekä harjoiteltiin itse tekstin kirjoittamista ja muokkaamista. Tekstinkäsittely on taito jota tarvitaan sekä työnhaussa että työtehtävissä kaikenlaisilla aloilla, joten sen opettelu on työllistymisen kannalta olennaista. Samalla tietokoneen käyttö tulee tutuksi muutenkin.

Tekstinkäsittelyn lisäksi osallistujia opastettiin tarvittaessa myös suomeksi kirjoittamisen kanssa. Osallistujat olivat enimmäkseen tyytyväisiä opastukseen, mutta toivoivat että voisivat harjoitella tietokoneen käyttöä useammin, etteivät taidot unohdu. 

Kuvat: Tony Rintamäki

Running sport media | nike roshe run safari pack black and white