Kohderyhmätutkimus kumppanien toimintaympäristöissä: työttömyys, työmarkkinat ja työttömien saatavilla olevat koulutusmahdollisuudet (LinkINjob-tutkimus-2.doc)

Yhteenveto kirjastohenkilökunnan koulutuksesta, selvitys työttömien kanssa työskentelevän kirjastohenkilökunnan tärkeimmistä taidoista sekä opiskeluohjelma (LinkInJob-summary.doc)

Sports brands | Nike Air Max

Get the presentation in .pptx

jordan Sneakers | 2021 adidas Ultraboost 21 Midnight Navy/Black-White FY0350 For Sale

Länsimäen kirjastossa järjestettiin 6. marraskuuta 2015 opastettu tilaisuus oman CV:n tekemiseen ja päivittämiseen. Tilana toimi kirjaston tietokonehuone.

LinkinJob CV course in Finland

Tilaisuudessa oli mahdollista valokuvauttaa itsensä CV:tä varten sekä luoda oma ansioluettelo. Kaikki osallistujat halusivatkin itsestään otettavan kuvan, ja jotkut lähettivät CV:n mahdolliselle työnantajalle jo seuraavana päivänä. Lisäksi opastuksessa tutustuttiin videotyöhakemusten mahdollisuuksiin.

LinkinJob CV -kurssi Länsimäessä

Monet opastukseen osallistuneista käyttävät Länsimäen kirjastoa säännöllisesti, ja siksi heille oli helppo saada tieto opastuksesta. Länsimäessä tieto kulkee helposti suusta suuhun, ja verkostoitumalla on mahdollista tavoittaa ihmisiä tehokkaammin kuin tavanomaisella markkinoinnilla.

Kuvat: Tony Rintamäki

Nike Sneakers | Nike

Ensimmäinen Suomessa järjestetty LinkinJob-opastus työttömille pidettiin keskiviikkona 4.11.2015 Tikkurilan kirjastossa. Opastukseen osallistui kymmenhenkinen maahanmuuttajaryhmä, ja opastus järjestettiin yhteistyössä Vantaan Nicehearts ry:n kanssa. Yhdistys järjestää toimintaa kaikenlaisille naisille, ja heillä on myös maahanmuuttajanaisille tarkoitettu ryhmä, joka kokoontuu säännöllisesti. Ryhmä on aiemminkin käyttänyt Tikkurilan kirjaston tarjoamia tiloja ja tietokoneita tvt-taitojen opetteluun.

Kaksituntisen opastuksen aikana käytiin läpi tekstinkäsittelyohjelmien perustoimontoja sekä harjoiteltiin itse tekstin kirjoittamista ja muokkaamista. Tekstinkäsittely on taito jota tarvitaan sekä työnhaussa että työtehtävissä kaikenlaisilla aloilla, joten sen opettelu on työllistymisen kannalta olennaista. Samalla tietokoneen käyttö tulee tutuksi muutenkin.

Tekstinkäsittelyn lisäksi osallistujia opastettiin tarvittaessa myös suomeksi kirjoittamisen kanssa. Osallistujat olivat enimmäkseen tyytyväisiä opastukseen, mutta toivoivat että voisivat harjoitella tietokoneen käyttöä useammin, etteivät taidot unohdu. 

Kuvat: Tony Rintamäki

Running sport media | nike roshe run safari pack black and white

Projektin osallistujat saapuivat kansainväliseen kokoukseen Suomeen 2.-3. lokakuuta 2015. Työttömien opastukset eri kirjastoissa ovat lähteneet kesän suunnittelun jälkeen käyntiin syksyllä, ja eri maiden edustajat esittelivät kokouksessa lupaavasti alkaneita opastuksiaan ja niiden markkinointia.

 

 

Itävallassa on pidetty työttömille maahanmuuttajille koulutusta oppimistaidoissa, Sloveniassa opastettu toipuvia päihderiippuvaisia, ja Irlannissa houkuteltu työttömiä mukaan kirjaston toimintaan arvontakampanjalla.

Vantaan kaupunginkirjastossa opastukset käynnistyvät marraskuussa, jonka aikana järjestetään opastuksia työttömille maahanmuuttajille Tikkurilassa ja Länsimäessä. Tikkurilassa opastus toteutetaan yhdessä Vantaan Nicehearts ry:n kanssa.

Kokouksen jälkeen osallistujat saivat opastetun kiertokäynnin Tikkurilan kirjastoon. Lisäksi kävimme Helsingissä tutustumassa Kirjasto 10:n ja yliopiston Kaisa-talon kirjaston toimintaan.

best Running shoes brand | Nike